Σε καραντίνα όλες οι φυλακές της Πενσυλβάνια

Σε καραντίνα έχουν θέσει όλες τις εγκαταστάσεις των σωφρονιστών της ιδρυμάτων οι αρμόδιες αρχές της Πενσυλβάνια μετά από αναφορές πολλών μελών του προσωπικού ότι αρρώστησαν από άγνωστες ουσίες τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ανάλογο περιστατικό έκτακτης ανάγκης σημείωθηκε και σε φυλακή του Οχάιο. «Σε είκοσι αξιωματικούς και κρατουμένους στις φυλακές «Ross Correctional Institution» του Οχάιο παρατηρήθηκαν συμπτώματα πιθανώς υπερβολικής δόσης οπιοειδών. «Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση των αρχών. 

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη μας έννοια», είπε ο γραμματέας του αρμόδιου τμήματος, John Wetzel. «Οι φυλακές της πολιτείας μας, ειδικά εκείνες του δυτικού τμήματος του κράτους, αντιμετώπισαν πρόσφατα περιστατικά στα οποία οι εργαζόμενοι έχουν αρρωστήσει. Πρέπει να διερευνήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το άμεσο κλείσιμο των φυλακών, αλλά και τα τμήματα επικοινωνίας μέχρι νεοτέρας. «Η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, ειδικών γαντιών, είναι υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. 

«Εκπαίδευση για την επίγνωση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί αμέσως σε όλα τα θεσμικά όργανα. Όλες οι επισκέψεις αναστέλλονται για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η καραντίνα», συμπληρώνεται. 

«Εφιστούμε την προσοχή του προσωπικού για ότι νέο εισέρχεται στην φυλακή. Το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα δεν είναι μόνο στη μάχη κατά των παράνομων ουσιών», αναφέρει η ανακοίνωση. Πηγή