Έγινε η αρχή του τέλους για την καριέρα του Νοβίτσκι


Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους και μεταξύ των καλύτερων παικτών σε όλο το ΝΒΑ τα τελευταίο 15-20 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Μάβερικς το 1998 και έκτοτε μετράει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Κατάφερε να γίνει απόλυτος ηγέτης και σύμβολο της ομάδας την οποία οδήγησε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2011.

Η προσφορά του ανεκτίμητη, οι διακρίσεις του αμέτρητες αλλά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο. Τα νούμερά του είναι συνεχώς πτωτικά και πέρσι αν και ξεκίνησε βασικός σε όλα τα ματς (77!) που ήταν διαθέσιμος, είχε τους χαμηλότερους μέσους όρους της καριέρας του εκτός από τη rookie season, με 12 πόντους και 5.7 ριμπ σε σύνολο 24.7’ ανά ματς.

Έχει 1471 ματς καριέρας και έχει ξεκινήσει βασικός στα 1440! Αυτό το καθεστώς όμως αναμένεται να χαλάσει. Στην τελευταία του όπως όλα δείχνουν, σεζόν στα παρκέ, ο Νοβίτσκι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί σε ρόλο παγκίτη, ώστε να δίνει τη βοήθειά του ερχόμενος ως αλλαγή μαζί με τον επίσης βοηθητικό πλέον Μπαρέα.

Από την άλλη ο Ντόντσιτς προορίζεται για βασικός στην πρώτη του χρονιά και από ότι φαίνεται στο Ντένβερ θα ζήσουν μια χρονιά μεταβατική. Μια χρονιά παράδοσης-παραλαβής των σκήπτρων από τον Νοβίτσκι στον Ντόντσιτς. Από τον κορυφαίο Ευρωπαίο, στον παίκτη που έχει όλα τα προσόντα να γίνει βάσει καριέρας ο επόμενος Ντιρκ…Πηγή