Πώς βγήκε το όνομα ΙΚΕΑ και τι σημαίνουν τα ονόματα στα προϊόντα του;

Πώς βγήκε άραγε το όνομα ΙΚΕΑ και πώς τα ονόματα στα έπιπλα και τα υπόλοιπα προϊόντα του; Ακαταλαβίστικες λέξεις και ονομασίες που δύσκολα διαβάζονται! Όλα ξεκίνησαν όταν έπρεπε να δοθεί το όνομα της εταιρείας, κάτι που να θυμάται εύκολα ο δυσλεκτικός Σουηδός ιδρυτής της.
Το ίδιο το όνομα της εταιρείας, ΙΚΕΑ, είναι ακρωνύμιο για τις λέξεις. Ingvar, Kamprad, Elmtaryd και Agunnaryd. Και τι στο καλό σημαίνουν αυτές οι λέξεις; Είναι τέσσερα ονόματα! «Ingvar Kamprad» είναι το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή, «Elmtaryd» ήταν η οικογενειακή του φάρμα και «Agunnaryd» είναι το χωριό που μεγάλωσε.

Εκτός από μερικές εξαιρέσεις προϊόντων που ονομάζονται βάσει των σχεδιαστών τους, τα υπόλοιπα χιλιάδες προϊόντα των ΙΚΕΑ ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες για την ονομασία τους με μεθοδολογία ονομασίας- τα γραφεία, οι καρέκλες και οι πολυθρόνες έχουν αγορίστικα σουηδικά ονόματα, ενώ οι βιβλιοθήκες έχουν ονόματα επαγγελμάτων. Τα μπολ, τα διακοσμητικά κ.λ.π έχουν ονόματα περιοχών της Σουηδίας ενώ καναπέδες και τραπέζια ονομάζονται και βάσει μονάδων μέτρησης, των εποχών, των μηνών και των ημερών της εβδομάδας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ