Σέρρες: Ανήλικες έκαναν διαρρήξεις και λήστευαν σπίτια

Ο πανικός που ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα δυο ανήλικων κοριτσιών όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια περιπολία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τη στιγμή που έβγαιναν από το σπίτι μιας 58χρονης στις Σέρρες το οποίο είχαν διαρρήξει, ήταν αρκετός για να προκαλέσει υποψίες!

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τις δυο Ελληνίδες ηλικίας 15 και 16 χρόνων, οι οποίες αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι είχαν κάνει διάρρηξη αλλά δεν είχαν κλέψει κάτι από το εσωτερικό του σπιτιού. Μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους, παρελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας για προανάκριση και τότε αποκαλύφθηκε ότι είχαν χωθεί για τα καλά στον βούρκο της παρανομίας.

Μόλις το πρωί της περασμένης Κυριακής, οι δυο φίλες ακινητοποίησαν μέσα στο σπίτι της μια 81χρονη γυναίκα και την χτύπησαν για να αρπάξουν το μικρό χρηματικό ποσό που φύλαγε! Λίγο αργότερα, διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού μιας 69χρονης και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο στο σπίτι μιας 54χρονης!
Οι ανήλικες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που τους άσκησε δίωξη για ληστεία και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και στους γονείς τους για πλημμελή εποπτεία. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ